Siirry pääsisältöön

Koneet hajoo ja lunta sataa

Legendaarinen Kummelin lentäjäsketsi jaksaa kyllä aina naurattaa, kun sitä Youtubesta katselee. Heikki Silvennoinen sanailee yhden oton sketsissä kuolemattomat "meni pelikaani turbiinista läpi laskukiidossa" sanat.
Auto on meikäläisen keikkakone, ja vaikka pelikaani ei syyläristä läpi ole vielä onneksi tullutkaan, niin murheita tuntuu silti riittävän. Jälleen viime viikonloppuna oli määrä lähteä kohti Kouvolaa keikkareissulle, mutta ajokki päätti toisin. Onneksi en ehtinyt kuin kymmenen kilometrin päähän kotipihasta, kun ajotietokone ilmoitti hiukkassuodattimen olevan täynnä ja ajokki olisi tarvinnut huoltoa. Siitä sitten nilkuttelin takaisin kotipihaan ja lainasin vaimon 30 vuotta vanhaa menopeliä. Tuntuu siltä, että vanhat autot vanhoine tekniikoineen olivat luotettavampia ja kestävämpiä. Saattaahan tuo olla vain jotain fiilisjuttua, mutta vanhoilla W124 koppaisilla mersuilla tuli ajeltua ainakin 300 000 kilometriä ja harvoin oli mitään ylipäsemätöntä murhetta. Harmi vaan, että aika tekee tehtävänsä noiden vanhojen sotaratsujen peltiosille, ja ne vaan kertakaikkiaan ruostuvat puhki aikojen saatossa.
Kaiken tavaran kanssa tuntuu olevan niin, että valmistajat haluavat tehdä enemmin kertakäyttökamaa. Kuluttajien halutaan ostavan usein ja paljon tavaraa ja kun jokin menee rikki ei sitä haluta, tai sitä ei kannata enää korjata. Mielestäni tämä on erittäin ikävä kehityssuunta.
Musiikinkin suhteen ainakin valtavirrassa tuntuu vallitsevan samanlainen "pikaruokakulttuuri". Kappaleet tulevat ja menevät ja niiiden elinkaari on todella lyhyt. Koko ajan pitäisi olla julkaisemassa mediassa ainakin uusia versioita ja miksauksia lauluista ja siltikin jokin kappale voi pysyä elossa vain viikkoja tai maksimissaan kuukausia. Tuleeko tämän hetken kappaleista mikään jäämään evergreeniksi? Kuunnellaanko jotain David Guettan re-mixiä vielä 10 vuoden kuluttua jossain klubilla?
Muusikon ammatissa tottakai suuressa osassa ovat soittimet. Toisin kuin monissa muissa nykyajan kulutustavaroissa ei soittimissa ikä haittaa ollenkaan. Monesti vanha ajan patinoima akustinen kitara soi niin upeasti, että melkein tulee tippa linssiin kun siitä raapaisee soinnun ilmoille, Vanhin kitarani ei ole kovin vanha, mutta sentään 90-luvun alusta. Se onkin upea puoliakustinen sähkökitara, joka soi upeasti, vaikka kaipaisikin ehkä pientä remonttia. Vanhoista soittimista saa silti remppamalla lähes aina hyviä soittimia siitä yksinkertaisesta syystä, että ne on joskus rakennettu riittävän hyvin.

Tämän viikon saldo on siis. Kitara toimii, mutta auto ei!

Samick H650- Ajalta jolloin käsityötaito oli kunniassaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Levyä,Lastuja ja mainontaa

Vihdoinkin sain julkaistua sooloalbumin viime kesänä. Heinäkuussa konsertoimme Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla ja levynjulkkari oli mainio kokemus. Levyjen julkaiseminen on muuttunut aika tavalla viimeisen viiden ja varsinkin kymmenen vuoden aikana. Vielä 2005 saattoi CD levyä myydä vielä hyvinkin tuhansiakin kappaleita. Nykyisin suoratoistopalveluiden käyttö on romahduttanut fyysisten levyjen myynnin. Silti keikoilla on mukava olla levyjä tarjolla yleisön hankittavaksi. Levy on myös samalla "käyntikortti", joka saattaa soida pitkään autossa ja kotisoittimessa. Mainonta on suuressa roolissa kaikessa keikkahommissa nykyaikana. Netti ja Some suoltaa ihmisten aisteille koko ajan uutta musiikkia ja viihdettä. On vaikea erottua massan keskeltä ja tuntuu, ettei pelkkä oma  persoonallinen musiikki enää riitä. Keikka kerrallaan pyritään jäädä yleisön mieleen ja omaa musiikkia promotaan sopivasti ja sopivin väliajoin Somessa ja muissa palvelimissa. Kotisivu saattaa olla jo vähän

Go Go-Ja vielä kerran Go!

Elämä itsessään  on aika ihmeellistä, mutta musiikkielämä on tottakai vielä ihmeellisempää. Heinäkuussa maamme valloitti ulkomailtakin tuttu Pokemon Go villitys. Äkkiä aloimme huomata, että kadunkulmiin kokoontui toisilleen tuiki tuntemattomia ihmisiä bongaamaan virtuaalihahmoja kännykät käsissään. Ajatusta varmaan suuren yleisön joukossa vieroksuttiin, mutta sitten ilmiön hyvätkin puolet tavoittivat meidät. Nuoriso ja myös keski-ikäinen kansanosa lähti ulos liikkumaan! Tarvittiin siis kännykkäpeli, että jengi saatiin liikkeelle. Pelimaailma oli astunut uuteen aikaan. Mielestäni tuollainen juttu on mitä mainioin asia. Luin mediasta juttuja, kuinka kaiken ikäiset ihmiset keskustelivat Pokemoneista ja vaihtoivat ajatuksia. Ja vaikka se keskustelu nyt olisikin käsitellyt vain noita erikoisia virtuaalihahmoja, niin kyllä keskusteleminen on aina hyvä asia. Miten tämä kaikki sitten liittyy ihmeelliseen musiikkimaailmaan ja meikäläiseen? Vuonna 2000 joku maanantai aamu menin Pitäjänmäell

Erikoisten keikkojen kerho

Viime maanantai oli karkauspäivä. Silloinhan naisilla on lupa kosia ja miehillä oikeus suostua tai kieltäytyä kosinnasta erinäisin seuraamuksin. Ammattini on kuljettanut minut vuosien varrella lukuisille varsin erikoisille keikoille. On ollut häistä, hautajasin, polttareita, synnytyssairaalakeikkoja,  ristiäisiä, kotikeikkoja ja vaikka mitä. Pari viikkoa sitten minuun otti yhteyttä eräs neitokainen, joka oli päättänyt kosia poikakaveriaan karkauspäivänä. Toiveena oli myös, että kävisin alkajaisiksi luikauttamassa livenä heidän kotonaan pariskunnan "yhteisen laulun". Näin myös tapahtui ja  "Suomi- Love" keikasta tuli todellisuutta. Kosintakin sujui onnellisesti ja mallikkaasti! Muusikkona pääsen siis kurkistamaan ihmisten elämään hyvin läheltä. Koen olevani etuoikeutettu jos joku haluaa kutsua minut kotiinsa, koska pidän omaani ja muiden ihmisten yksityisyyttä lähes pyhänä asiana. Nykyisessä Facebook/Instragram/Twitter/Periskooppi yms. maailmassa tuntuu välillä sil